Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Wednesday, January 18, 2012

Amerikaanse regering moet vooral kleine bedrijven ondersteunen

Bij het herstel van Amerikaanse industrie, die tijdens het voorbije decennium een zware terugslag heeft gekregen, moet een omlijnde strategie worden gevolgd. Daarbij moet de regering van de Verenigde Staten vooral de steun aan de concurrentiekracht van de kleine en middelgrote ondernemingen gevoelig uitbreiden. Dat zegt Stephen Ezell, economist bij de Information Technology and Innovation Foundation in Washington.

"Andere geïndustrialiseerde landen hebben dat al langer ingezien," merkt Stephen Ezell op. "Men mag niet vergeten dat de kleine en middelgrote ondernemingen in bijna alle economieën meer dan 98 procent van alle industriebedrijven vertegenwoordigen en de ruggengraat vormen van de industriële voorraadketen van een land. Ook hebben die landen ingezien dat de kleinere ondernemingen, ondanks hun belangrijkheid, tegenover grote bedrijven een achterstand hebben op het gebied van nieuwe technologieën, productiviteitsgroei en export."

"Daarom hebben steeds meer landen een breed programma met maatregelen en instrumenten opgezet om de kleinere bedrijven te ondersteunen," voert de Amerikaanse economist aan. "Helaas moet worden vastgesteld dat de Verenigde Staten op dat gebied ver achterop lopen. Het feit dat de Amerikaanse industriële sector een zware terugval heeft gekend, is in grote mate te wijten aan een gebrek aan ondersteuning voor de kleinere ondernemingen."

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home