Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Wednesday, January 18, 2012

Chinese brouwer Tsingtao kondigt internationale expansie aan

De Chinese brouwer Tsingtao heeft bekend gemaakt 100 miljoen dollar te zullen investeren in de bouw van een brouwerij in Thailand. Die vestiging moet de eerste buitenlandse aanwezigheid van de Chinese bierproducent worden. Het bedrijf zegt daarbij tenvolle gebruik te willen maken van de voordelen die door de handel binnen de Association of South East Asian Nations (ASEAN) wordt geboden om bier aan een concurrentiƫle kost op de regionale markt te kunnen brengen.

"Volgens Zhigou Jin, voorzitter van de bestuursraad van Tsingtao, merkt op dat de aanwezigheid in Thailand de Chinese brouwer zal toelaten om een echte internationaal bedrijf te worden," merkt het webmagazine Foodnavigator op. "De Thaise activiteiten moeten Tsingtao volgens hem de mogelijkheid bieden om de nodige expertise op te doen voor een latere verdere internationale ontwikkeling." De brouwerij in Thailand zou volgend jaar operationeel moeten zijn en ongeveer 200 miljoen liter bier per jaar produceren.

Tsingtao merkte op dat de brouwerij van plan is om in de Asean-regio meer fabrieken op te richten. "Het bedrijf zal daarbij in eerste instantie kijken naar landen waar Tsingtao een grotere naamsbekendheid geniet en waar op een voordelige arbeidskost kan worden teruggevallen," stipte een woordvoerder van het Chinese concern aan. Asia-Pacific vertegenwoordigt volgens een aantal ramingen inmiddels 25 procent van de wereldwijde biermarkt.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home