Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Tuesday, January 17, 2012

Amerikaanse economie krijgt score van 44 procent bij financiële directeuren

Amerikaanse chief financial officers geven de economie van de Verenigde Staten een score van 44 procent. Dat blijkt uit een rapport van Bank of America en Merrill Lynch over de stemming bij financiële directeurs van Amerikaanse bedrijven in december vorig jaar. De score bleef status-quo tegenover dezelfde periode het jaar voordien. Dat is het laagste cijfer dat werd opgetekend sinds veertien jaar geleden met het onderzoek was gestart. Begin vorig jaar was een score van 47 procent opgetekend.

De onderzoekers merken wel op dat de score van de Verenigde Staten nog iets beter ligt dan de cijfers van de wereldeconomie, die in december vorig jaar een totaal van 43 procent meekreeg, tegenover een score van 51 procent begin vorig jaar. Er wordt ook aan toegevoegd dat slechts 38 procent van de ondervraagden van mening was dat de Amerikaanse economie dit jaar opnieuw zou groeien, tegenover 56 procent tijdens dezelfde periode vorig jaar.

Wel gaf meer dan de helft van de financiële directeuren te verwachten dat hun bedrijf dit jaar een omzetgroei zal realiseren. Daarnaast verwachtte 46 procent dat het bedrijf nieuwe aanwervingen zou doen, terwijl slechts 7 procent een afslanking verwachtte. Wel gaf 70 procent aan zich zorgen te maken over de efficiëntie van de Amerikaanse politieke leiders. Ook zei 63 procent zich zorgen te maken over het Amerikaanse budgettekort. Ook de gezondheidskosten, werkloosheid en het consumentenvertrouwen worden als problemen naar voor geschoven.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home