Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Friday, January 20, 2012

Aardbevingen veroorzaakten 365 miljard dollar schade

Aardbevingen en aanverwante fenomenen hebben het voorbije jaar 365 miljard dollar schade aangericht. Daarmee is het voorbije jaar op het gebied van aardbevingen de zwaarste periode uit de geschiedenis. Dat blijkt uit een rapport van onderzoekers van het Center for Disaster Management and Risk Reduction Technology (CEDIM) van het Karlsruhe Institute of Technology (KIT). De aardbevingen hebben volgens de onderzoekers aan 20.500 mensen het leven gekost, terwijl ongeveer één miljoen mensen hun woning hebben verloren.

Onderzoeksleider James Daniell berekende dat Japan en Nieuw-Zeeland door de catastrofes het hardst werden getroffen. "Met een schade van 335 miljard dollar is de Tohuku-catastrofe in maart vorig jaar in het noorden van Japan tot nu toe de zwaarste aardbeving uit de geschiedenis," voert Daniell aan. "De aardbeving haalde een magnitude van negen punten. De catastrofe en de daaropvolgende tsunami kostte aan 19.300 mensen het leven, terwijl 450.000 anderen dakloos werden."

Ook de aardbeving in Christchurch in Nieuw-Zeeland veroorzaakte een verlies van 20 miljard dollar. Ook de aardbevingen in het Turkse Van, het grensgebied India-Nepal-Tibet, de Chinese provincies Yunnan en Xinjiang en de Amerikaanse staat Virginia zorgden voor bijzonder zware economische verliezen. In totaal werden het voorbije jaar minstens 133 aardbevingen geteld met menselijke slachtoffers of economische verliezen. Japan staat met 27 aardbevingen, vooral naschokken van de Tohuku-catastrofe, op de eerste plaats. Daarna volgen China (20) en Turkije (18).

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home