Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Friday, January 20, 2012

Verenigde Staten beleven meest extreme weer uit geschiedenis

Het voorbije jaar heeft op het gebied van extreme weersomstandigheden in de Verenigde Staten een nieuwe record gevestigd. Dat blijkt uit een rapport van de Amerikaanse National Oceanic and Atmospheric Administration. Er wordt daarbij opgemerkt dat het voorbije jaar veertien rampen met minstens 1 miljard dollar schade werden opgetekend. Er wordt aan toegevoegd dat de temperaturen in de Verenigde Staten inmiddels al vijfendertig jaar op rij boven het historische gemiddelde liggen.

"In totaal hebben zware overstromingen, stormen en droogtes voor meer dan 55 miljard dollar schade aangericht," wordt in het rapport opgemerkt. Er wordt wel aan toegevoegd dat er verscheidene factoren hebben bijgedragen tot de hogere kosten van de slechte weersomstandigheden. Onder meer wordt aangevoerd dat de bevolking en infrastructuur meer gevoelig is geworden voor weersinvloeden. Ook wordt opgemerkt dat er meer gesofisticeerde apparatuur, zoals radar en satellieten, kunnen worden ingeschakeld om de weersomstandigheden op te volgen.

De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA merkt op dat er sinds 1880 slechts acht warmere jaren werden opgetekend dan vorig jaar. Bovendien blijken negen van de tien warmste jaren opgetekend te zijn in de periode na de eeuwwisseling. Er wordt aan toegevoegd dat de gemiddelde wereldtemperatuur het voorbije jaar 0,51 graden Celsius hoger lag dan het basisniveau van het midden van de twintigste eeuw. De NASA voert aan dat de planeet meer energie blijft absorberen dan uitstralen.

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home