Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Thursday, January 19, 2012

Rock and Roll Hall of Fame opent bibliotheek en archieven

De Rock and Roll Hall of Fame and Museum in Cleveland heeft zijn nieuwe bibliotheek en archieven voor het publiek geopend. Bedoeling van de opening is aan onderwijzend personeel en muziekliefhebbers mogelijkheid te bieden om toegang te krijgen tot de verhalen achter de muziek. De nieuwe bibliotheek is gevestigd op de campus van het Cuyahoga Community College, niet ver van de Rock Hall zelf. Met de bouw van de bibliotheek is een investering gemoeid van 12 miljoen dollar.

De collectie van de bibliotheek omvat meer dan 3.500 boeken, 1.400 audio-opnames en 270 video's. De collectie werd de voorbije jaren gecatalogeerd. De bouw van het nieuwe complex gebeurde met financiƫle middelen van het Cuyahoga Community College. Ook het Center for Creative Arts van de hogeschool is in het gebouw gevestigd. De Rock Hall financierde de inrichting van het interieur van zijn afdeling en nam ook een gedeelte van de bouwkosten voor zijn rekening.

Andy Leach, directeur van de rock-bibliotheek, stelde dat duizenden andere boeken, opnames en video's aan de collectie zullen worden toegevoegd naarmate het hele archief verder wordt gecatalogeerd en nieuwe donaties worden ontvangen. Uiteindelijk zal de collectie uit tienduizenden items bestaan. Leach merkte op dat de opening van een bibliotheek en archieven al van bij de lancering van de Rock and Roll Hall of Fame in het begin van de jaren tachtig was voorzien.

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home