Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Friday, January 20, 2012

Helft Indonesisch gedeelte Borneo wordt natuurreservaat

Nagenoeg de helft van het Indonesische gedeelte van het eiland Borneo wordt omgevormd tot een natuurreservaat. Dat heeft de Indonesische president Susilo Bambang Yudhoyono bekend gemaakt. De beslissing vormt een onderdeel van het streven van de Indonesische regering om de uitstoot van broeikasgassen af te bouwen. Het land heeft zich tot doel gesteld om de emissies tegen het einde van het decennium met 26 procent terug te schroeven. Indonesië deelt Borneo met Maleisië en Brunei.

De Indonesische president heeft een decreet ondertekend waardoor minstens 45 procent van zijn grondgebied op Borneo een natuurreservaat moet worden. "Indonesië is de derde grootste producent van broeikasgassen in de wereld," merkt het persbureau AFP op. "Met een bescherming van een belangrijk gedeelte van Borneo zal Indonesië volgens de president echter één van de belangrijke longen van de wereld worden." Het Indonesische gedeelte van Borneo heeft een oppervlakte van 544.000 vierkante kilometer.

De milieubeweging wijt de zware uitstoot in Indonesië vooral aan de ontbossing door de palmolie-sector en de papierindustrie, die volgens haar met zware corruptie wordt geconfronteerd. Vijf jaar geleden tekenden Indonesië, Maleisië en Brunei al een overeenkomst om op Borneo een gebied van 220.000 vierkante kilometer tropisch regenwoud te beschermen. Het gebied is bijzonder waardevol op het gebied van biodiversiteit, maar staat onder druk door de illegale aanleg van plantages en houtwinning.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home