Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Wednesday, December 07, 2011

Investering in onderwijs reduceert criminaliteit en mortaliteit

Onderwijs en gerelateerde activiteiten zorgen tot een verlaging van de mortaliteit en criminaliteit en bevorderen de gezondheid en de politieke participatie. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of Western Ontario. De Canadese onderzoekers merken op dat vooral investeringen in het lager en middelbaar onderwijs op dat gebied een groter verschil kunnen maken dan initiatieven in het hoger onderwijs.

"De maatschappelijke voordelen van de reductie van criminaliteit en mortaliteit blijken bijzonder groot te zijn," voert onderzoeksleider Lance Lochner, professor economie aan de University of Western Ontario, aan. "Indien in de Verenigde Staten één procent meer leerlingen een diploma middelbaar onderwijs hadden behaald, zouden er 100.000 minder misdrijven zijn gepleegd. Dat zou de Amerikaanse economie een jaarlijks voordeel van meer dan 2 miljard dollar hebben opgeleverd. De maatschappelijke voordelen van een reductie van de mortaliteit hebben ongeveer dezelfde omvang."

De onderzoekers merken dan ook op dat besparingen in het onderwijs bijzonder nefaste gevolgen zouden kunnen hebben voor de economie. Er wordt aan toegevoegd dat maatregelen rond onderwijs en criminaliteit de grootste resultaten zouden opleveren. Er wordt opgemerkt dat op het gebied van criminaliteit in de Verenigde Staten en Europa gelijkaardige effecten zouden worden opgetekend. In Europa zou de impact op gezondheid, mortaliteit en politieke participatie echter meer beperkt zijn.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home