Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Wednesday, December 07, 2011

Brandstofefficiëntie Amerikaans wagenpark opnieuw gestegen

De gemiddelde brandstofefficiënte van de nieuwe voertuigen op de Amerikaanse wegen is tijdens de maand november van dit jaar gestegen tot 22,7 mijl per gallon. Dat blijkt uit cijfers van het Transportation Research Institute van de University of Michigan. Tijdens de maand oktober werd nog een efficiëntie van 22,6 mijl per gallon opgetekend. Daarmee werd voor de tweede maand op rij een toenemende efficiëntie opgetekend, nadat tijdens de maanden augustus en september telkens een niveau van 22,1 mijl per gallon werd geregistreerd.

Onderzoeksleider Michael Sivak merkt op dat de gemiddelde brandstofefficiëntie van het nieuwe Amerikaanse wagenpark daarmee opnieuw is gestegen tot het hoogste niveau sinds de maand mei van dit jaar, toen eveneens een cijfer van 22,7 mijl per gallon werd geregistreerd. Het absolute record werd tijdens de maand maart van dit jaar bereikt, toen een efficiëntie van 23 mijl per gallon werd opgetekend. Er wordt aan toegevoegd dat de efficiëntie op vier jaar tijd met 2,3 mijl per gallon is verbeterd.

Sivak voegt er aan toe dat de ecologische impact van individuele Amerikaanse automobilist tijdens de maand september op 0,87 punten stond. Dat was het hoogste niveau sinds april dit jaar. Er wordt opgemerkt dat de emissie van broeikasgassen voor een bestuurder van een nieuwe wagen op vier jaar tijd met 13 procent is verbeterd. De Amerikaanse regering eist dat nieuwe wagens tegen het midden van het volgende decennium een efficiëntie van 54,5 mijl per gallon kunnen voorleggen.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home