Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Tuesday, December 06, 2011

Veiligheidsbudget Olympische Spelen opgelopen tot meer dan 1 miljard pond

Het budget voor de ceremonieƫn bij de start en de sluiting van de Olympische Spelen in Londen volgend jaar zal worden verdubbeld. Bovendien wordt een extra bedrag van 271 miljoen pond vrijgemaakt voor beveiliging. Dat heeft Hugh Robertson, Brits minister van cultuur, media en sport, aangekondigd. In totaal stijgt het veiligheidsbudget van de Olympische Spelen tot meer dan 1 miljard pond. In totaal zullen tijdens het evenement 24.000 veiligheidsagenten worden ingezet.

In het rapport van het Britse ministerie wordt gewag gemaakt van een extra bedrag van 41 miljoen pond voor het organiseren van de ceremonies. Daardoor komt die kostenpost uit op een totaalbedrag van meer dan 80 miljoen pond. Deze evenementen vormen volgens Hugh Robertson echter een unieke gelegenheid om het land aan een publiek van 4 miljard mensen over de hele wereld te tonen. De evenementen hebben volgens de minister een potentiƫle reclamewaarde van 2 miljard pond tot 5 miljard pond.

Oorspronkelijk was berekend dat voor de veiligheid van de Olympische Spelen een budget van 282 miljoen pond zou moeten worden voorzien. De verhoging van het budget heeft volgens Robertson echter niets te maken met een eventuele veiligheidsdreiging. Er wordt echter op gewezen dat er op meer dan honderd sites voor de bewaking en veiligheid moet worden voorzien. Daarom moet er volgens de minister meer personeel en materiaal worden ingeschakeld dan oorspronkelijk was ingeschat.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home