Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Monday, December 05, 2011

China vertegenwoordigt één derde wereldwijde voedselcertificaten

Het voorbije jaar zijn in China 5.575 internationale certificaten voor voedselveiligheid uitgereikt. Dat is meer dan een verdubbeling tegenover het jaar voordien, toen 2.233 certificaten werden geteld. Dat blijkt uit een rapport van de International Organisation for Standardisation (ISO). China vertegenwoordigde ook bijna één derde van alle voedselcertificaten die vorig jaar over de hele wereld toegekend. Wereldwijd werden vorig jaar 18.630 certificaten toegekend voor management-systemen die aantonen incidenten, zoals contaminaties, te kunnen controleren.

Wereldwijd kende het aantal certificaten een stijging met 34 procent. De tweede plaats wordt ingenomen door Japan, waar een groei met 265 certificaten werd opgetekend. "Dat vertegenwoordigt echter amper één tiende van de Chinese groei," aldus het webmagazine Foodnavigator.com. Op de derde plaats staat Griekenland met 210 certificaten, gevolgd door Egypte met 209 certificaten. Met 8.263 certificaten neemt het Verre-Oosten het overgrote deel van de nieuwe certificaten voor zijn rekening. Europa ontving 7.083 certificaten.

Ondanks de positieve Chinese cijfers, is de totale groei in het Verre-Oosten gevoelig gedaald. Vorig jaar werd er nog een groei met 58 procent opgetekend, tegenover 240 procent het jaar voordien. Die trend wordt volgens het rapport in alle regio's weerspiegeld, met uitzondering van Latijns-Amerika, waar twee jaar geleden nog een groei met 4 procent werd opgetekend, maar vorig jaar een toename met 61 procent werd genoteerd. Er wordt opgemerkt dat ook Oost-Europa - met landen zoals Polen, Roemenië en Servië - een belangrijke groei heeft laten registreren.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home