Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Sunday, December 04, 2011

Luchtvaart blinkt niet uit in verslaggeving duurzaamheid

Luchtvaartmaatschappijen demonstreren te weinig welke initiatieven worden ontwikkeld het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Dat is de conclusie van een onderzoek van consulent PricewaterhouseCoopers (PwC) naar de maatschappelijk jaarverslagen van grote luchtvaartmaatschappijen. In meer dan 70 procent van die verslagen wordt melding gemaakt van maatschappelijke initiatieven en uitstoot, maar wordt veel minder aandacht besteed aan afvalbeleid (40 procent), klachtafhandeling (25 procent) of zoekgeraakte bagage (10 procent).

"Luchtvaartmaatschappijen rapporteren steeds vaker over hun duurzaamheidsbeleid," merken de onderzoekers op. "Dat is niet verwonderlijk, want de bedrijfstak heeft een grote maatschappelijke impact. Toch is de sector op het gebied van rapportage zeker geen voorloper. Luchtvaartbedrijven blijken niet altijd te vertellen waar klanten, investeerders en andere belanghebbenden behoefte aan hebben. Er wordt terecht veel aandacht besteed aan uitstoot, maar niet alle maatschappijen creƫren duidelijkheid over hun emissie-strategie."

Er wordt aan toegevoegd dat de maatschappijen zich niet enkel op de brandstof-problematiek mogen richten. "Nochtans worden sociale en economische thema's zoals diversiteit, prestaties op kwaliteit en klanttevredenheid vaak over het hoofd gezien, net zoals milieu-gebonden onderwerpen zoals zoals water en afval," wordt er opgemerkt. Er wordt aan toegevoegd dat vele maatschappijen nog niet duidelijk beseffen op welke manier duurzaamheid strategisch kan worden gebruikt. Er wordt opgemerkt dat communicatie over duurzaamheid cruciaal kan worden voor het overleven van het bedrijf.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home