Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Saturday, December 03, 2011

Rijkere senioren blijven langer gezond

Ziektes die het gevolg zijn van veroudering, treden bij de armere bevolkingscategorieën sneller op. Dat is de conclusie van de Amerikaans onderzoek van wetenschappers aan de Ohio State University. De onderzoekers stellen dat een hoger inkomen en bezit van activa kan leiden tot een vertraging in de lichamelijke aftakeling van de gezondheid door het ouder worden. De onderzoekers stellen dat fundamentele fysieke activiteiten voor ouderen noodzakelijk zijn om voor zichzelf te kunnen blijven zorgen.

Uit een onderzoek van 6.500 vijftigplussers, die gedurende twaalf jaar werden gevolgd, bleek dat deelnemers met een hoger inkomen en meer activa minder problemen te hebben met het baden, eten, kleden, opstaan en stappen dan armere leeftijdsgenoten. "De gezondheidskloof tussen de twee economische groepen bleek tijdens het ouder worden nog groter te worden," voert onderzoeksleider Virginia Richardson, professor sociaal werk aan de Ohio State University, aan.

"Rijkere respondenten bleven in een betere fysieke conditie, terwijl hun armere leeftijdsgenoten bij het ouder worden geconfronteerd werden met een belangrijke achteruitgang van de gezondheid," stipt Richardson aan. De onderzoekers stelden ook vast dat respondenten met een privé-ziekteverzekering ook minder moeite hadden met de dagelijkse activiteiten dan leeftijdsgenoten die geen verzekering hadden. Ook die kloof bleek met het ouder worden te vergroten.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home