Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Friday, December 02, 2011

Tecnalia en Metropoli Foundation lanceren platform duurzame stadsontwikkeling

Het Spaanse instituut Tecnalia Research & Innovation en de internationale Metropoli Foundation het Cities Knowledge Platform opgericht. Dat platform moet onderzoeken op welke manier nieuwe technologieën op het gebied van duurzaamheid op steden kunnen worden toegepast. Bedoeling is dat het initiatief wordt uitgebreid met andere internationale organisaties en bedrijven die innovatie oplossingen kunnen aanbrengen voor de toekomstige duurzame ontwikkeling van steden.

De alliantie wil knowhow verzamelen op gebied van steden en ecotechnologie. "Het verschijnen van steden op de internationale scène is één van de meest belangrijke fenomenen van de start van de 21ste eeuw," merkt Alfonso Vegara, voorzitter van de Metropoli Foundation, op. "De steden zijn de nieuwe spelers in de wereldwijde economie. Het design en het management van steden is een cruciaal element van de levenskwaliteit van de burgers, sociale cohesie en het aantrekken en behoud van talent."

"Men mag echter ook niet vergeten dat 80 procent van de uitstoot van koolstofdioxide geproduceerd wordt door steden," merkt Fernando Espiga, hoofd van de divisie duurzame ontwikkeling bij Tecnalia, op. "De sleutel tot de duurzaamheid van de planeet en de economie ligt in het ontwerp van de steden van de toekomst. Oplossingen op urbanistisch gebied gaan dan ook samen met ecotechnologie." Eén van de recente onderzoeksprojecten van Tecnalia behelst het gebruik van afgeschreven autobanden als geluidsschermen langs wegen.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home