Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Friday, December 02, 2011

Over dertig jaar verbruikt China evenveel olie als Verenigde Staten

Ondanks drastische maatregelen om de vraag binnen de perken te houden, zal China over dertig jaar evenveel olie consumeren als de Verenigde Staten. Dat is de conclusie van een rapport van het Bzker Institute. De auteurs stellen dat het gecentraliseerde energiebeleid in China niet veel succesrijker lijkt te zijn dan de lappendeken van maatregelen en initiatieven die in de Verenigde Staten wordt vastgesteld. Er wordt opgemerkt dat het Amerikaanse systeem met zijn open en concurrentiële privésector meer innovatie stimuleert dan de Chinese regelgeving.

"Deze tegenstelling zorgt ervoor dat China investeert in Amerikaanse energie-technologie en verplicht de Chinese regering om zijn energiesector verder open te stellen voor partnerships met Amerikaanse bedrijven," wordt in het rapport nog opgemerkt. "Net zoals de Verenigde Staten heeft China grote mogelijkheden op het gebied van shalegas, maar het land wordt geconfronteerd met technische en regelgevende barrières, die ervoor zorgen dat deze technologie wellicht niet snel zal kunnen worden ontwikkeld."

"Indien China erin zou slagen om sneller vooruitgang te boeken op het gebied van de ontwikkeling van shalegas-projecten, zou het land wellicht minder afhankelijk blijven van gasimport uit Australië en het Midden-Oosten," stippen de onderzoekers aan. In het rapport wordt verder opgemerkt dat het aantal auto's in het Chinese verkeer de voorbije jaren meer dan verviervoudigd is tot meer dan 50 miljoen exemplaren. Tegen het einde van het decennium zou China meer dan 200 miljoen auto's tellen. Over dertig jaar zou dat verder gestegen zijn tot 770 miljoen exemplaren.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home