Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Thursday, December 01, 2011

Zuid-Amerika moet eigen glasvezelnet voor internet realiseren

Er moet overwogen worden om een netwerk met optische glasvezelverbindingen te creëren om alle Zuid-Amerikaanse landen met breedband te koppelen. Dat kan de kostprijs van de toegang tot internet en mobiele telefoon gevoelig terugschroeven. Dat heeft Paulo Bernardo, de Braziliaanse minister van telecommunicatie, gezegd tijdens een ontmoeting met zijn collega's uit de andere Zuid-Amerikaanse landen. Op dit ogenblik verloopt de communicatie tussen verscheidene Zuid-Amerikaanse landen met een omweg langs de Verenigde Staten.

"We moeten een Zuid-Amerikaanse kring uitbouwen die de glasvezelnetwerken van alle landen uit de regio verbindt," merkte Paulo Bernardo op. "Die opdracht is niet bijzonder moeilijk. Er is een investering van ongeveer 60 miljoen dollar nodig. Een dergelijke project zou in twee jaar tijd gerealiseerd kunnen zijn." Maria Emma Mejia, secretaris-generaal van de Union of South American Nations (UNASUR), merkte wel op dat de privésector in het project betrokken zou moeten worden.

De kosten voor de verbindingen vertegenwoordigen volgens Bernardo tussen 35 procent en 40 procent van de totale prijs die door Zuid-Amerikanen voor een service moet worden betaald. "Een internet-provider betaalt in Zuid-Amerika in het het meest gunstige geval drie keer meer voor de verbinding dan in de Verenigde Staten," benadrukte de Braziliaanse minister. "Die situatie moet dringend veranderen. Een daling van 4 dollar aan verbindingskosten zou in Brazilië internet toegankelijk kunnen maken voor extra drie miljoen gezinnen."

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home