Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Wednesday, November 30, 2011

China wordt volgende jaren een vaccin-grootmacht

China bereidt zich voor om de volgende jaren een belangrijke exporteur van vaccins te worden. Daardoor zouden belangrijke geneesmiddelen voor de armere wereldbevolking toegankelijker kunnen worden. Bovendien wordt er ook een nieuwe concurrentie uitgebouwd voor de grote westerse farmabedrijven, die daardoor gedwongen zouden kunnen worden om hun prijzen te verlagen. Dat zeggen woordvoerders van de Gavi Alliance, een organisaties die jaarlijks vaccins voor vijftig miljoen kinderen over de hele wereld koopt.

"Het kan echter nog enkele tijd duren voor de hele wereld bereid is om Chinese producten te aanvaarden, vooral wanneer het om veiligheid gaat," merkt het persbureau Associated Press op. "Schandalen rond voeding, geneesmiddelen en andere producten hebben zware twijfels gecreëerd over de veiligheid van Chinese goederen." Toch zal China volgens Nina Schwalbe, beleidsverantwoordelijke bij de Gavi Alliance, een gigantische impact hebben op de wereldwijde vaccin-markt.

China heeft op dit ogenblik meer dan dertig producenten van vaccins. Die bedrijven hebben samen een productiecapaciteit van nagenoeg één miljard dosissen per jaar. Dat is de grootste capaciteit van de hele wereld. Twee jaar geleden slaagde een Chinees bedrijf erin om in amper 87 dagen het eerste efficiënte vaccin tegen varkensgriep te creëren. In het verleden werden de meeste vaccins ontworpen in de Verenigde Staten en Europa. Eerder dit jaar maakte de World Health Organization bekend dat de Chinese veiligheidsautoriteit voor geneesmiddelen beantwoordt aan de internationale vaccin-normen.

Labels: , , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home