Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Wednesday, November 30, 2011

Omgevingsfactoren hebben belangrijk invloed op zwaarlijvigheid

In de Verenigde Staten bestaan er tussen de verschillende etnische groepen belangrijke afwijkingen in obesitas en andere chronische ziektes. Die verschillen zijn echter in belangrijke mate gebaseerd op de socio-economische status. Dat zeggen onderzoekers van het Johns Hopkins Global Center for Childhood Obesity in Baltimore. Er wordt opgemerkt dat mensen met een lagere socio-economische status een groter risico lopen op zwaarlijvigheid, ongeacht de etnische achtergrond.

Er wordt aan toegevoegd dat kennis over voeding en gezondheid evenmin tot etnische verschillen op het gebied van gewicht en dieet leidt. "De verschillen in obesitas moeten worden toegeschreven aan een bredere sociale omgeving," merkt onderzoeksleider Youfa Wang op. "In achtergestelde buurten blijkt de kwaliteit van de voedingsretail achter te blijven op andere regio's. Bovendien hebben deze bevolkingsgroepen minder financiƫle mogelijkheden om kwalitatieve voeding te kopen."

De onderzoekers stelden vast dat Afro-Amerikanen vaker met zwaarlijvigheid werden geconfronteerd dan blanken, een lagere score haalden op de gezonde voedingsindex en minder vaak aan lichaamsbeweging deden. Latino-Amerikanen scoorden daarentegen hoger op de gezonde voedingsindex. "Wanneer echter met omgevingsfactoren rekening wordt gehouden, blijken die verschillen in belangrijke mate weg te vallen," voert Youfa Wang aan.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home