Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Tuesday, November 29, 2011

Natural Light eerste bier in de ruimte

Drankenproducent Anheuser-Busch, de Amerikaanse divisie van de groep AB InBev, zegt met het merk Natural Light het eerste bier in de ruimte gestuurd te hebben. Het idee was afkomstig van twee Amerikaanse bierfans, die als eerste consumenten bier uit de ruimte te kunnen drinken. Het duo stapte met zijn idee naar Natural Light, dat in het project een leuke promotiestunt zag en de poging onder meer steunde op zijn account op het sociale netwerk Facebook.

Om hun project te realiseren, bouwde het Amerikaanse duo zelf een ruimtecapsule, dat The Aluminium Fullcan werd gedoopt. In het ruimteschip werd een koelcel met een blik Natural Light geïnstalleerd, samen met onder meer een gesofisticeerde satelliet-navigatie met een camera. Het geheel werd gekoppeld aan een weerballon, die tot op een hoogte van ongeveer 30 kilometer klom. Na een terugkeer van ongeveer twee uur landde The Aluminium Fullcan ongeveer 90 kilometer van de lanceerplaats.

"Het duurde twee uur vooraleer het Amerikaanse duo het bierblik met hun satellietnavigatie had teruggevonden," aldus de Britse krant The Daily Mail. "De speurtocht naar de landingsplaats werd bemoeilijk door de beperkte satelliet-ontvangst in het gebied rond de landingsplaats." De inhoud van het bierblik werd door het duo geconsumeerd, waarop Natural Light zich officieel het eerste bier in de ruimte kon noemen.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home