Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Monday, November 28, 2011

Obesitas grootste probleem bij Maltese mannen en Britse vrouwen

Britse vrouwen en Maltese mannen staan bovenaan in de Europese obesitas-rangschikkingen. Dat is de conclusie van een rapport van Eurostat, het statistisch bureau van de Europese Unie. Er wordt aan toegevoegd dat de resultaten ook afrekenen met de mythe dat alle Franse vrouwen slank zijn. Per Europese lidstaat varieert obesitas bij vrouwen tussen 8 procent en 23,9 procent en bij mannen tussen 7,6 procent en 24,7 procent bij mannen. In acht landen is het obesitas-probleem hoger bij vrouwen dan mannen, terwijl in tien andere landen obese mannen in de meerderheid zijn.

"De cijfers geven weliswaar aanleiding tot bezorgdheid, maar tonen ook dat obesitas in Europa een minder zware plaag is dan in de Verenigde Staten, waar niveaus van 28,8 procent voor vrouwen en 27,6 procent voor mannen wordt opgetekend," merkt het persbureau AFP op. De laagste niveaus worden opgetekend in Roemenië, waar 8 procent van de vrouwen en 7,6 procent van de mannen met obesitas worden geconfronteerd.

Daarna volgt Italië met 9,3 procent bij de vrouwen en 11,3 procent bij de mannen. Op de derde plaats staat Bulgarije met respectievelijke niveaus van 11,3 procent en 11,6 procent. Daarna volgt Frankrijk met 12,7 procent en 11,7 procent. Bij vrouwen worden de hoogste niveaus opgetekend in Groot-Brittannië (23,9 procent), gevolgd door Malta (21,1 procent), Letland (20,9 procent) en Estland (20,5 procent). Bij mannen staat Malta op de eerste plaats (24,7 procent), gevolgd door Groot-Brittannië (22,1 procent), Hongarije (21,4 procent) en Tsjechië (18,4 procent).

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home