Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Monday, November 28, 2011

Chinese Great Firewall gaat open voor golftornooi

De Chinese regering heeft de strikte internet-censuur op het eiland Hainan tijdelijk opgeheven. Reden voor de beslissing was de organisatie van het internationale golftornooi dat in het complex Mission Hills op Hainan werd georganiseerd. De eigenaars van het complex, zonen van de wijlen industrieel David Chu uit Hongkong, slaagden erin om van hun nauwe banden met de Chinese regering gebruik te maken om de Great Firewall tijdelijk uit te schakelen.

"Tenniel Chu, één van de twee eigenaars van Mission Hills, stelde dat het open internet alleen in het complex toegankelijk was," merkt het persbureau AFP op. "De zonen van David Chu, die de vader van het Chinese golf werd genoemd, kregen toelating om de toegangsbeperkingen te omzeilen en een verbinding te maken met een server in Hongkong. Daardoor kon een onbeperkte wifi-toegang ter beschikking worden gesteld in het clubhuis, de shops, het hotel, de restaurants, cafés en het mediacentrum van het complex."

"Daarmee hebben de gebroeders Chu iets gerealiseerd wat voor het Internationaal Olympisch Comité onmogelijk was gebleken," voert AFP nog aan. "Ook voor de Olympische Spelen van Peking drie jaar geleden was een onbeperkte toegang tot het internet gevraagd, maar dat werd door de Chinese regering geweigerd. In Mission Hills was bovendien toegang mogelijk tot verboden websites die openlijk kritiek leveren op de Chinese regering, het mensenrechtenbeleid, de onderdrukking van Tibet en religieuze aangelegenheden."

Labels: , , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home