Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Thursday, December 01, 2011

Pultizer Prize wil alleen nog elektronische kandidaturen

Kandidaturen voor de beroemde journalistieke Pulitzer Prize mogen voortaan alleen nog digitaal worden ingediend. Dat heeft de bestuursraad van de organisatie bekend gemaakt. Amper twee jaar geleden werden de Pulitzer-prijzen ook voor exclusief online publicaties open gesteld. In totaal kunnen kandidaturen ingediend worden voor veertien journalistieke categorieën. Alleen de kandidaturen voor film, boeken en theater mogen nog in analoge vorm worden ingediend.

"Alle ingediend materiaal - gaande van verhalen tot foto's, cartoons en video - moet in digitale vorm worden ingediend," deelde het bestuur van de Pulitzer Prize mee. "Het eenvormige systeem moet de verwerking van de kandidaturen en de opdracht voor de jury vergemakkelijken." Jaarlijks worden ongeveer 1.100 journalistieke werken ingediend voor de prijzen. De kandidaturen voor de journalistieke prijzen voor dit jaar moeten ten laatste volgende maand worden ingediend.

De Pulitzer Prizes werden in 1917 voor de eerste keer georganiseerd en worden beheerd door de Amerikaanse Columbia University. Sinds vijf jaar mag ook online content van kranten voor een prijs worden ingediend, maar slechts sinds twee categorieën werd specifiek online content toegelaten, tot de reglementen twee jaar geleden helemaal werden veranderd. De prijzen bekronen onder meer journalistiek werk voor actualiteit, commentaren, reportagewerk, onderzoeksjournalistiek, achtergrond-verslaggeving.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home