Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Thursday, December 01, 2011

Cyber Monday boekt omzet van 1,25 miljard dollar

Op Cyber Monday zijn in de Verenigde Staten voor een totaalbedrag van 1,25 miljard dollar online aankopen gedaan. Dat betekent een stijging met 22 procent tegenover de Cyber Monday van vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers van het onderzoeksbureau ComScore. De onderzoekers merken op dat daarmee tot nu toe slechts twee verkoopdagen zijn gerealiseerd dat er in de Verenigde Staten online meer dan 1 miljard dollar is besteed. Met Cyber Monday vorig jaar werd de eerste keer in de geschiedenis die grens doorbroken.

"Het wordt interessant om te kijken of de volgende weken de online dagverkoop het record van Cyber Monday nog zal kunnen breken," benadrukt Gian Fulgoni, voorzitter van ComScore. Er wordt aan toegevoegd dat de online eindejaarsverkopen in de Verenigde Staten sterk van start zijn gegaan. Van begin november tot Cyber Monday werd volgens het rapport een omzet gerealiseerd van 15 miljard dollar. Op Cyber Monday zouden tien miljoen Amerikaanse consumenten online aankopen hebben gedaan.

Het succes van Cyber Monday wordt volgens ComScore mee gesteund door de beschikbare breedbandverbindingen op de Amerikaanse werkvloer. Er wordt daarbij opgemerkt dat 50,2 procent van de online aankopen vanop computers op de werkvloer werd gedaan. Op Black Friday werd in de Verenigde Staten een online omzet van 816 miljoen dollar gerealiseerd. Dat betekende een stijging met 26 procent tegenover vorig jaar.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home