Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Friday, December 02, 2011

Nasser al-Khelaifi bekroond tot sport-innovator van het jaar

Nasser al-Khelaifi, voorzitter van Al Jazeera Sport uit Doha en de Franse voetbalclub Paris Saint-Germain (PSG), is door het magazine SportBusiness International bekroond tot sport-innovator van het jaar. Daarbij wordt opgemerkt dat Nasser al-Khelaifi twee innovatieve en strategisch verbonden transacties heeft gedaan die het uitzicht en de waarde van het Franse voetbal in belangrijke mate zouden kunnen veranderen. Daarbij wordt gewezen naar de verwerving van de rechten op het Franse voetbal en de aankoop van 70 procent van de aandelen van Paris Saint-Germain.

"Nasser al-Khelaifi leidde Al Jazeera Sport naar nieuwe markten door het verwerven van de internationale en binnenlandse rechten op het Franse eersteklasse-voetbal en kocht als voorzitter van Qatar Sport International 70 procent van de aandelen van Paris Saint-Germain," merkt het webmagazine SportBusiness op. "Gemeld wordt dat de Franse club in onderhandeling zou zijn om de Britse voetballer David Beckham aan te kopen. Die aankoop zou een belangrijke commerciële impact kunnen hebben."

Op de tweede plaats eindigt Dana White, voorzitter van het Ultimate Fighting Championship, gevolgd door Hassan al-Thawadi, secretaris-generaal voor het wereldkampioenschap voetbal in Qatar. Daarna volgen Richard Worth (voorzitter van de America’s Cup Event Authority), Roger Goodell (commissioner van de National Football League), Richard Arnold (commercieel directeur van Manchester United), Patrick Nally (managing director van Mind Sport Partners), Marcelo Campos Pinto (executive director TV Globo), Michel Platini (voorzitter UEFA) en Michel Masquelier (voorzitter IMG Media).

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home