Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Monday, December 05, 2011

Aziatische technologiesector blijft opgang maken

Aziatische bedrijven maken in de technologiesector een belangrijke opgang. Dat is de conclusie van een onderzoek van consulent Deloitte over de vijfhonderd snelstgroeiende technologiebedrijven van de wereld. Op de eerste plaats staat de Chinese ecommerce-site Yihaodian, die tijdens de voorbije drie jaar een groei met 19.218 procent heeft laten optekenen. Op de tweede plaats staat de Zuid-Koreaanse chipproducent Silicon Mitus, dat een groei met 9.336 procent liet optekenen. Derde is de Chinese software-producent Tendyron met een groei van 9.150 procent.

Uit het rapport blijkt dat Taiwan met 133 bedrijven in de lijst is vertegenwoordigd, gevolgd door Zuid-Korea (96) en China (96). De top vijf wordt rond gemaakt door Australië (53) en India (43). Verdeeld in industriële sectoren staan producenten van semiconductoren en elektronica op de eerste plaats met 166 ondernemingen, gevolgd door internet-operatoren (82) en software-producenten (57). De onderzoekers wijzen erop dat de bedrijven inspelen op de verschuiving van het Aziatische economisch model van export naar het westen naar de binnenlandse consumptie.

In de individuele rangschikking wordt de top vijf rond gemaakt door het Chinese designbedrijf Jiaxing Mbaobao (6.228 procent groei) en de Taiwanese zonnepanelen-producent Giga Solar Materials (5.560 procent). Er wordt opgemerkt dat de sector van duurzame energie de volgende jaren wellicht een belangrijke groei zal laten optekenen. Gemiddeld hebben de tien grootste Aziatische technologie-bedrijven vorig jaar hun omzet tachtig keer verhoogd.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home