Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Thursday, December 15, 2011

Galileo stuurt eerste signaal naar de aarde

Het Europese satellietnavigatiesysteem Galileo heeft zijn eerste test-signaal teruggestuurd naar de aarde. De eerste twee satellieten van het systeem werden tijdens de tweede helft van de maand oktober gelanceerd. Sindsdien werden de systemen geactiveerd en werden de satellieten in hun definitieve baan geplaatst, zodat hun antennes op de juiste locaties stonden gericht. Eén van die antennes heeft nu zijn eerste signaal doorgestuurd.

De rest van het jaar zullen verdere tests worden uitgevoerd met de eerste Galileo-satelliet. Begin volgend jaar wordt gestart met het werk aan de tweede satelliet. Tegen de lente zouden de tests moeten kunnen worden afgerond. Volgend jaar zullen ook de twee volgende satellieten voor het navigatie-netwerk worden gelanceerd. Die vier eenheden moeten de kern vormen van de hele Galileo-constellatie. De volgende satellieten zouden over drie jaar worden gelanceerd.

Gehoopt wordt dat het Europese navigatiesysteem over drie jaar operationeel zal zijn. De tests worden uitgevoerd in het grondstation van het European Space Agency in het Waalse Redu. Het commando-centrum is echter gevestigd in het Galileo Control Centre in Oberpfaffenhofen in de omgeving van de Duitse stad München. De controle van de apparatuur gebeurt in een tweede centrum in Fucino in Centraal-Italië.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home