Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Wednesday, December 14, 2011

Amerikaanse krantengroep vraagt gerechtelijk akkoord aan

Lee Enterprises, één van de grootste krantengroepen van de Verenigde Staten, heeft een gerechtelijk akkoord aangevraagd. De groep, onder meer uitgever van The St. Louis Post Dispatch, is daarmee het volgende slachtoffer van de zware crisis die de Amerikaanse krantenindustrie heeft getroffen. Het gerechtelijk akkoord zou de krantengroep moeten toelaten om een bedrag van ongeveer 1 miljard dollar aan schulden te herfinancieren.

Door het gerechtelijk akkoord is de krantengroep tijdens de herstructurering beschermd tegen zijn schuldeisers. Lee Enterprises had de beslissing eerder al bekend gemaakt in een brief aan de aandeelhouders en medewerkers. De kranten zullen tijdens de herstructurering verder op de markt blijven verschijnen. Mary Junck, chief executive van Lee Enterprises, merkt op dat de herstructurering de basis moet leggen voor een groei op lange termijn, dankzij de uitbreiding van de digitale platformen en de groei van het lezerspubliek en omzet.

Lee Enterprises brengt in de Verenigde Staten ongeveer vijftig kranten op de markt. Met een oplage van 191.000 exemplaren is de St Louis Post Dispatch de grootste krant van de groep. De kleinste krant uit de portfolio is de Baraboo News Republic uit de stad Baraboo in de staat Wisconsin met een oplage van amper 3.719 exemplaren. De kranten hebben een totale oplage van 1,34 miljoen exemplaren. Op zondag stijgt dat tot 1,63 miljoen exemplaren.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home