Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Tuesday, December 13, 2011

Virginia biedt belastingskorting voor ruimte-begrafenis

De Amerikaanse staat Virginia overweegt om een belastingsverlaging toe te kennen voor burgers die beslissen om na hun overlijden hun as in de ruimte te laten sturen. Het voorstel zal volgend jaar ter stemming worden voorgelegd. Inwoners van Virginia die zouden beslissen om hun as de ruimte in te sturen, zouden een belastingsverlaging tot 8.000 dollar kunnen genieten. De maatregel zal volgens de indieners van het voorstel een positieve impact hebben op de economie van de staat.

"We beseffen heel goed dat het voorstel op het eerste gezicht bijzonder vreemd lijkt," merkt Jack Kennedy, bestuurslid van de Virginia Commercial Spaceflight Authority, op. "In werkelijkheid gaat het echter over economie en tewerkstellingskansen." Bedoeling is dat men meer bezoekers hoopt aan te kunnen trekken voor de Mid-Atlantic Regional Spaceport op Wallops Island. Donna Bozza, directeur van de Eastern Shore of Virginia Tourism Commission, voert aan dat nabestaanden gebruik zullen maken van lokale restaurants en hotels en attracties zullen bezoeken.

De sector van de ruimte-begrafenissen wordt op dit ogenblik gedomineerd door het bedrijf Celestis uit Houston. Dat zou tot nu toe een tiental begrafenis-missies hebben uitgevoerd. De kosten variƫren tussen 1.000 dollar voor een korte vlucht met een terugkeer naar de aarde en 10.000 dollar voor een vlucht naar de maan. Over drie jaar wil het bedrijf starten met begrafenissen buiten het zonnestelsel. Die lancering zou ongeveer 12.500 dollar per gram kosten.

Onder meer Timothy Leary (LSD-propagandist), Gene Roddenberry (schepper van Star Trek), James Doohan (Scotty in Star Trek) en astronaut Gordon Cooper (Mercury 7) vonden al een laatste rustplaats in de ruimte.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home