Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Monday, December 12, 2011

Israël stemt budget voor strijd tegen illegale immigratie

De Israëlische regering heeft een budget van 160 miljoen euro goedgekeurd om de illegale immigratie vanuit Afrika te bestrijden. Dat heeft de Israëlische premier Benjamin Netanyahu bekend gemaakt. Dat budget zal gebruikt worden om de grenzen van het land te versterken. Een groot gedeelte van de investeringen zullen worden toegewezen aan het optrekken van een veiligheidshek langs de Israëlische grens met Egypte, waarlangs elke maand ongeveer tweeduizend Afrikanen zouden worden binnengesmokkeld.

Volgens de Israëlische autoriteiten hebben de voorbije jaar ongeveer 50.000 Afrikanen, vooral afkomstig uit Soedan en Ertitrea, illegaal Israël binnen gekomen langs de poreuze grenzen met Egypte. Het grootste gedeelte van die migranten waren volgens de autoriteiten geen vluchtelingen die vervolging probeerden te ontlopen, maar naar Israël kwamen om betere economische opportuniteiten te kunnen grijpen. Netanyahu had het daarbij over een toenemende nationale plaag.

"Indien er niet wordt ingegrepen, dreigt Israël jaarlijks met bijna 100.000 illegale immigranten per jaar geconfronteerd te worden," merkt Netanyahu op tegenover de Amerikaanse krant The Washington Post. Reut Michaeli, juridisch adviseur van de belangenorganisatie Hotline for Migrant Workers, spreekt de woorden van de Israëlische premier echter tegen. Michaeli wijst erop dat wereldwijd 88 procent van de migranten uit Eritrea als politiek vluchteling wordt erkend. Er is volgens Michaeli geen enkele reden waarom dat in Israël anders zou zijn.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home