Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Monday, December 12, 2011

China belooft zijn import actief uit te breiden

China zal zijn economie de volgende jaren verder openstellen de import op een actieve manier uitbreiden. Dat heeft de Chinese president Hu Jintao gezegd in een toespraak ter gelegenheid van de viering van de tiende verjaardag van het Chinese lidmaatschap van de World Trade Organization (WTO). Hu Jintao stelde daarbij dat China zijn landbouw, dienstensector en culturele industrie toegankelijker zou maken. Er zal volgens hem ook meer nadruk worden gelegd op een gelijke markttoegang voor alle aanbieders.

"De uiteindelijke bedoeling is het creƫren van een evenwichtige handel," merkte Hu Jintao nog op. Hij voegde er aan toe te verwachten dat de Chinese import de volgende vijf jaar zou toenamen tot een waarde van 8 triljoen dollar. China ziet volgens hem de uitbreiding van de import als een belangrijke manier om de buitenlandse handel bij te sturen. China zal daarbij volgens de president niet bewust aansturen op een handelsoverschot.

De Chinese import is de voorbije jaren al gevoelig gestegen. Vorig jaar vertegenwoordigde de Chinese invoer een waarde van 1,39 triljoen dollar. Tijdens de eerste tien maanden van dit jaar is dat bedrag al gestegen tot 1,426 triljoen dollar. Pascal Lamy, directeur-generaal van de World Trade Organization, merkte op dat China belangrijke engagementen heeft gekoppeld aan zijn toetreding tot de organisatie. Die inspanningen gingen volgens hem veel verder dan de engagementen die andere groeilanden in het verleden hebben aangegaan.

Labels: , , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home