Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Monday, December 12, 2011

Bijna tien miljoen Amerikanen is ziekteverzekering verloren

In de economische recessie van de voorbije financiƫle crisis hebben ongeveer 9,3 miljoen Amerikaanse burgers door de toenemende werkloosheid hun ziekteverzekering verloren. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Cornell University, Indiana University en de Carnegie Mellon University. Er wordt opgemerkt dat tijdens de voorbije economische crisis negen keer meer Amerikanen hun ziekteverzekering hebben verloren dan tijdens de dotcom-crisis in het begin van de eeuw.

De onderzoekers voegen er aan toe dat tijdens de voorbije recessie ongeveer 4,2 miljoen kinderen onder de leeftijd van achttien jaar een ziekteverzekering hebben gekregen. "Dat bevestigt de stelling dat de sociale zekerheidsprogramma's van de Amerikaanse regering tegen de economische cyclussen ingaan, zoals dat ook bedoeld werd door het opzetten van een sociaal vangnet," wordt er opgemerkt. "Naarmate ouders hun baan en inkomen verliezen, worden meer kinderen gedekt door de sociale programma's van de overheid."

Uit het onderzoek blijkt verder dat de werkloosheid ervoor gezorgd heeft dat mannen vaker hun ziekteverzekering hebben verloren dan vrouwen. Het effect was volgens de onderzoekers bovendien het sterkste bij oudere, blanke en hoger opgeleide Amerikaanse mannen. Ongeveer 7,1 miljoen mannen zouden hun ziekteverzekering hebben verloren, tegenover 2,2 miljoen vrouwen. Bij de mannen stond een stijging van de werkloosheid met 1 procent gelijk met een daling van 1,67 procent in verzekeringsdekking.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home