Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Tuesday, December 13, 2011

Amerikaanse en Cubaanse wetenschappers bekijken mogelijke samenwerking

Wetenschappers uit Cuba en de Verenigde Staten onderzoeken op welke manier er in de toekomst in een aantal wetenschappelijke onderzoeksgebieden, waaronder biologie en ecologie, zou kunnen worden samengewerkt. Daarvoor hebben de Academy of Sciences of Cuba (ACC) en de American Association for the Advancement of Science (AAAS) in de Cubaanse hoofdstad een forum opgezet waarop een veertigtal wetenschappers uit beide landen waren uitgenodigd.

"Bedoeling is een duurzame samenwerking tussen de twee landen te realiseren," merkte een woordvoerder van de Cubaanse wetenschappelijke academie tegenover het Cubaanse persbureau Prensa Latina. De twee landen onderhouden geen diplomatieke relaties sinds de Verenigde Staten de banden met Cuba vijftig jaar geleden afbrak. Daarbij werd een embargo ingevoerd, waardoor de samenwerking en handel tussen beide landen onmogelijk werd.

Aan het forum namen onder meer experts in genetica, biotechnologie, meteorologie, tropische wetenschappen en oceanografie deel. "Wetenschappelijke uitwisseling op het allerhoogste niveau tussen de twee landen is van bijzonder groot belang," merkte de woordvoerder van de Cubaanse wetenschappers nog op. "Op die manier kan er een kennis worden uitgewisseld die bij eventuele noodgevallen bijzonder nuttig zou kunnen blijken te zijn." De Amerikaanse president Barack Obama maakte het twee jaar geleden mogelijk om voor wetenschap, sport en cultuur naar Cuba te reizen.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home