Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Monday, November 14, 2011

Saudi-Arabië investeert verder in ontziltingsinstallaties

Saudi-Arabië is van plan om een bedrag van 10,6 miljard dollar te investeren in de bouw van een aantal bijkomende ontziltings-installaties. Dat heeft Fuhaid Al-Sharief, gouverneur van de Saudische Saline Water Conversion Corporation (SWCC), bekend gemaakt. De maatschappij baat op dit ogenblik aan de Rode Zee en de Perzische Golf al meer dan dertig ontziltingsinstallaties uit. Saudi-Arabië is met een productie van 3,3 miljoen kubieke meter per dag wereldwijd de grootste producent van ontzilt water.

"Er zal volgens Al-Sharief onder meer worden geïnvesteerd in pijpleidingen, de ontziltingsinstallaties van Ras Alkhair en Yanbu Al-Madinah en een energiecentrale," aldus het magazine Arabian Business. "De Saudische overheid wil volgens hem ernstige inspanningen leveren om te kunnen voldoen aan de huidige en toekomstige waterbehoefte van het land. Hij voegde er aan toe dat de bouw van bijkomende ontziltingsinstallaties en dammen noodzakelijk zijn om de bevoorrading te garanderen en aan de groeiende vraag te voldoen."

Fuhaid Al-Sharief gaf ook aan dat er plannen zijn om gebruik te maken van zonne-energie om de nodige elektriciteit voor de ontziltingsinstallaties op te wekken. Daarbij zou beroep gedaan worden op de samenwerking van de King Abdulaziz City of Science and Technology. Bedoeling is om de installaties van Alkhafji en Jubail te voorzien van zonne-energie. Volgens Fuhaid Al-Sharief zijn er ook plannen om het ontziltingsbedrijf volgend jaar te privatiseren.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home