Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Sunday, November 13, 2011

Bevolking wil investering in wetenschappelijk onderzoek

De bevolking vindt dat zijn overheid moet investeren in wetenschappelijk onderzoek. Dat wordt belangrijk genoemd voor werkgelegenheid en inkomsten. Dat is de conclusie van een onderzoek van het instituut Research Amerika in de Amerikaanse staat Florida. Opgemerkt werd dat 80 procent van de inwoners van Florida van mening was dat investeringen in onderzoek belangrijk is voor de economie. Bovendien bleek 87 procent het belangrijk te vinden dat hun staat zich zou opwerpen als een leider in wetenschap en medisch onderzoek.

De onderzoekers kwamen tot de vaststelling van 92 procent van de respondenten van oordeel waren dat onderwijs en scholing in wetenschap, technologie, techniek en wiskunde belangrijk is voor het Amerikaanse concurrentievermogen en de economische welvaart. Ook bleek 87 procent het cruciaal te vinden dat de overheid jongeren aanmoedigt een opleiding te volgen in de wetenschap. Daarnaast zegt 88 procent dat de overheid jongeren ook meer mogelijkheden moet bieden om een loopbaan in wetenschap en ontwikkeling te kunnen uitbouwen.

Uit het onderzoek bleek bovendien dat 60 procent van de respondenten meer informatie over wetenschap en onderzoek in de nieuwsberichtgeving wil zien. Wetenschappers worden door 90 procent van de ondervraagden bestempeld als een betrouwbare informatiebron over wetenschap, gevolgd door medici (86 procent). Daarentegen zegt slechts 60 procent vertrouwen te hebben in journalisten als bron van wetenschapsnieuws. Uit het onderzoek bleek verder dat 65 procent achter medisch onderzoek met embryonale stamcellen staat, terwijl 52 procent dierproeven noodzakelijk vindt.

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home