Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Sunday, November 13, 2011

Smartphones domineren markt geconnecteerde apparaten

Smartphones vertegenwoordigden tijdens de maand september 72 procent van alle impressies met geconnecteerde apparaten. Dat is de conclusie van een onderzoek van het mobiele netwerk Millennial Media. Het aandeel van smartphones blijft volgens de onderzoekers daarmee gelijk tegenover de maand voordien, maar tegenover het tweede kwartaal van dit jaar werd een stijging met 7 procent opgetekend. Tegenover het derde kwartaal van vorig jaar wordt een stijging met 37 procent opgetekend.

Traditionele telefoons en andere apparaten vertegenwoordigden tijdens de maand september elk nog een aandeel van 14 procent. Ook dat cijfer blijft constant tegenover de maand augustus. Tijdens de maand juli werd voor beide categorieën nog een marktaandeel van 16 procent opgetekend. Bij de besturingssystemen bleek Android een marktaandeel van 54 procent te hebben, wat een lichte stijging betekende tegenover de maand augustus. Apple (28 procent) en Research in Motion (13 procent) registreerden een status-quo.

Er wordt nog opgemerkt dat Apple tijdens de maand september de belangrijkste fabrikant van geconnecteerde apparaten was. Het merk had daarbij een aandeel van 23 procent, tegenover 15 procent tijdens de maand augustus. Bij de mobiele telefoons stond de iPhone van Apple op de eerste plaats met een marktaandeel van 12,55 procent. Vier van de volgende vijf toestellen beschikte over een Android-besturingssysteem. De derde plaats was echter voor Blackberry Curve met een marktaandeel van 4,7 procent.

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home