Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Saturday, November 12, 2011

Druk van sexting op jongeren wordt steeds groter

Naarmate sexting meer wijdverspreid raakt, worden tieners onder een grotere druk geplaatst om naaktfoto's van zichzelf of andere seksueel getinte beelden met hun mobiele telefoons te versturen. Dat is de conclusie van een onderzoek aan de Melbourne University. Onderzoeker Shelley Walker benadrukt dat jongeren zich genoodzaakt voelen om tot dergelijke praktijken over te gaan, in een streven om zich aan te passen aan de groep. Volgens Walker wordt sexting steeds meer normaal in de wereld van de tieners.

"Het is niet verrassend dat jonge vrouwen druk ervaren van jongens," merkt de Australische onderzoekster tegenover het persbureau AFP op. "Het gaat vaak om hun vriendjes, maar die druk kan ook afkomstig zijn van jongens die ze niet noodzakelijk hoeven te kennen." Walker voegt er aan toe dat ook bij de jongens onder elkaar een toenemende druk kan worden opgemerkt. Jongens die geen seksueel getinte beelden op hun smartphones hebben staan, worden volgens haar vaak als watjes bestempeld.

Sexting draait volgens Walker meestal om een jongen die aan zijn vriendinnetje een naaktfoto van haarzelf vraagt. "Maar het gebeurt ook steeds meer dat jongens aan vriendinnen foto's van hun penis of video's van seksuele daden opsturen," merkt de wetenschapster op. Walker voegt er aan toe dat de jongeren zelf de perceptie hebben dat ze door de zwaar geseksualiseerde media worden gebombardeerd met seksueel getinte beelden, waardoor een druk zou ontstaan om zelf aan sexting te doen.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home