Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Friday, November 11, 2011

Consument meest tevreden over dienstverlening supermarkten

Supermarkten leveren de beste prestatie op het gebied van klantendiensten. Dat is de conclusie van een onderzoek van het bureau Harris bij Amerikaanse consumenten. Er wordt opgemerkt dat 90 procent van de Amerikaanse consumenten zich tevreden tonen over de klantendiensten van de supermarktketens. Slechts 10 procent van de ondervraagden heeft een negatieve perceptie over de klantenservices van de supermarkten. Daardoor haalt de sector een eindscore van 80 procent.

Op de tweede plaats staan internet-zoekmachines met een score van 74 procent, gevolgd door ziekenhuizen (64 procent), computerfabrikanten (61 procent) en softwarebedrijven (55 procent). Verder volgen ecommerce (54 procent), internet-providers (50 procent), voedingsbedrijven (47 procent), autobouwers (42 procent), nutsbedrijven (41 procent) en sociale media (30 procent). De slechtste score werd opgetekend bij de oliebedrijven, die een negatieve score van 31 procent lieten optekenen.

Ook negatieve scores waren er voor de tabaksector (21 procent), gezondheidszorg (9 procent) en makelaars (3 procent). "De houding van het publiek tegenover een brede waaier industrieƫn - zoals de autosector, financiƫle wereld, farmaceutica en oliesector - heeft de voorbije jaren belangrijke schommelingen gekend onder invloed van een aantal incidenten en de mediaverslaggeving over die gebeurtenissen," merkt Harris op.

Opgemerkt wordt dat de oliesector sinds de tweede helft van de jaren negentig een terugval met 55 procent heeft gekend. Ook de farmasector (43 procent) en banken (31 procent) lieten een belangrijke terugval optekenen. De tabaksindustrie kende daarentegen een stijging met 7 procent. Er wordt wel opgemerkt dat de supermarkten de voorbije twee jaar een verlies met 6 procent moesten laten optekenen. Ook de telecom-sector daalde met 11 procent. De autoconstructeurs stegen daarentegen met 36 procent. Ook zoekmachines (11 procent) en farmaceutica (8 procent) kenden een stijging.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home