Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Thursday, November 10, 2011

Britse bedrijven scoren bijzonder matig op innovatie

Britse bedrijven scoren slechts heel matig op het gebied van onderzoek en innovatie. Dat is de conclusie van een onderzoek van informatica-consulent Portal bij vijfhonderd Britse ondernemingen. Opgemerkt wordt dat 31,4 procent van de ondernemingen geen enkel budget heeft voor onderzoek naar nieuwe ideeën, diensten of producten. Bovendien blijkt slechts 20 procent van de respondenten meer dan 5 procent van zijn omzet te besteden aan onderzoek en ontwikkeling. Toch geeft 51,8 procent toe dat innovatie noodzakelijk is om marktaandeel te behouden of uit te breiden.

De moeilijke economische omstandigheden blijken volgens de onderzoekers de belangrijkste barrière te zijn voor investeringen in onderzoek en ontwikkeling. "Minder dan 7 procent van de respondenten heeft zijn investeringen sinds het uitbreken van de recessie drie jaar geleden opgedreven," wordt er opgemerkt. "Bijna 14 procent geeft daarentegen toe zijn investeringen in onderzoek en ontwikkeling gevoelig teruggeschroefd te hebben."

Het effect van de verlengde economische dalperiode is volgens het rapport duidelijk, aangezien 48 procent aangeeft dat er meer zou geïnvesteerd worden indien de overheid grotere belastingsvoordelen zou toekennen voor onderzoek en ontwikkeling. "In een economische crisis wordt altijd gezocht naar gemakkelijke manieren om kostenbesparingen door te voeren, maar het terugschroeven van onderzoek en ontwikkeling dreigt uiteindelijk een slechte zakelijke strategie te zijn."

Er wordt opgemerkt dat een aantal bedrijven het ook moeilijk vindt om de juiste omgeving te creëren om een innoverend proces op gang te brengen. Ook blijken velen aan te geven niet het geschikte personeel te vinden. Tenslotte wordt opgemerkt dat het ook moeilijk is om het innovatie-proces op gang te houden omdat medewerkers teveel voor andere activiteiten moeten worden opgeëist.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home