Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Wednesday, November 09, 2011

Landbouw wordt minst getroffen door burn-out

Steeds meer werknemers worden geconfronteerd met burn-outklachten. Dat is de conclusie van een rapport van het Nederlandse Centraal Bureau voor de Statistiek. Daarbij wordt opgemerkt dat vorig jaar 13 procent van de ondervraagden gewag maakten van een burn-out. Dat betekent een stijging met 2 procentpunten op drie jaar tijd. Er wordt aan toegevoegd dat hoger opgeleiden met 15 procent vaker met het probleem te maken krijgen.

Bij lager opgeleiden spreekt immers slechts 13 procent over een burn-out. Met een score van 12 procent worden werknemers met een middelbare opleiding het minst vaak met het probleem geconfronteerd. Ook wordt erop gewezen dat het probleem acuter wordt met het ouder worden. In de leeftijdscategorie tot vijfentwintig jaar maakt 10 procent melding van een burn-out, maar bij de oudere werknemers stijgt dat tot ruim 14 procent.

Werknemers in het onderwijs worden het vaakst getroffen, gevolgd door de industrie. In de landbouw en visserij blijkt men daarentegen het minst vaak last te hebben van een burn-out.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home