Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Wednesday, November 09, 2011

Zuid-Rusland wil hub voor luchtvaart worden

Luchthavenuitbater Changi Airports uit Singapore heeft een joint-venture gesloten met de Russische industriƫle groep Basic Element en de Russische bank Sberbank om in de Russische regio Krasnodar vier luchthavens uit te baten. Changi Airports investeert 200 miljoen dollar in het project en krijgt daarvoor een belang van 30 procent in de joint-venture. Basic Element, eigendom van miljardair Oleg Deripaska, krijgt een controlebelang van 50 procent in het project.

Basel Aero, dochter van Basic Element, beheert de luchthavens van Sochi, Anapa, Gelendzhik en Krasnodar in het zuiden van Rusland. De initiatiefnemers mikken vooral op Russische en Europese toeristen. Verwacht wordt immers dat de regio na de Olympische Spelen van Sochi over drie jaar een belangrijke toeristische bestemming zou kunnen worden. Changi, een volledige dochter van het ministerie van financiƫn van Singapore, werd ingebracht omwille van zijn grote expertise.

Changi wordt geregeld de beste luchthaven van de wereld genoemd. Volgens Basic Element heeft Rusland, ondanks de groei van de luchthavens Domodedovo and Sheremetyevo in Moskou, geen echte hub voor het luchtvaartverkeer. Changi zegt grote mogelijkheden te zien in de Russische markt. De vier luchthavens van Basel Aero zouden dit jaar 5 miljoen bezoekers ontvangen. Verwacht wordt dat het passagiersvervoer in Rusland dit jaar een groei met 13 procent zal kennen.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home