Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Wednesday, November 09, 2011

Sociale netwerken creëren betere mensen

Technologieën zoals Twitter zet de gebruiker aan om meer empathie te tonen. Dat heeft Jack Dorsey, mede-oprichter van de internetbedrijven Twitter en Square, gezegd tijdens een colloquium van het webmagazine GigaOm. Het volgen van de dagelijkse belevenissen van anderen op de microbloggingsite Twitter is daarvan volgens Dorsey een voorbeeld. Omdat men daardoor een beter inzicht krijgt in de achtergrond van de anderen, zullen conflicten volgens Dorsey tot een minimum worden herleid.

"Vaak wordt geklaagd dat de technologie leidt tot de teloorgang van de traditionele persoonlijke interacties, maar dat wordt door Jack Dorsey tegengesproken," voert GigaOm aan. "Wanneer technologie op de juiste manier wordt toegepast, zal dat volgens hem uiteindelijk leiden tot een grotere menselijkheid. Hoewel de vloedgolf van geconnecteerde apparaten ertoe heeft geleid dat steeds meer mensen met een beeldscherm communiceren, hebben de sociale media volgens Dorsey ervoor gezorgd dat echte menselijke interacties worden aangemoedigd."

"Bedrijven zoals Twitter en Square slagen erin om de persoonlijke interactie aan te moedigen," merkt Dorsey op. "Ik ben ervan overtuigd dat deze informatie en deze instrumenten betere mensen creëren. De ontwikkelaars van dergelijke projecten moeten er wel voor zorgen dat de technologie niet centraal staat. De mens en het gebruik van de technologie door de mens moet op de eerste plaats komen." Dorsey benadrukte daarbij ook dat de technologie zich op de essentie moet focussen.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home