Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Friday, November 11, 2011

Sterke stijging dagelijks mobiel bezoek sociale netwerken

In de Verenigde Staten maakte tijdens het tweede kwartaal van dit jaar 60 procent van de consumenten boven dertien jaar van zijn smartphone gebruik om sociale netwerken te bezoeken. Dat is de conclusie van een onderzoek van het bureau ComScore. Er wordt aan toegevoegd dat inmiddels 47,8 miljoen Amerikaanse consumenten ooit met een mobiele telefoon een sociaal netwerk heeft bezocht. Dat betekende een stijging met 72 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar.

Er wordt aan toegevoegd dat 90 procent van de smartphone-gebruikers dagelijks een sociaal netwerk bezoeken. "Sociale netwerking vormt daarmee één van de meest populaire mobiele activiteiten in de Verenigde Staten," merkt ComScore op. Er wordt aan toegevoegd dat in Europa ongeveer dezelfde trends kunnen worden opgetekend. Een onderzoek in Groot-Brittannië, Frankrijk, Duitsland, Italië en Spanje wees uit dat 40 procent van de Europese smartphone-bezitters een bezoek brengen aan sociale netwerken. Dat betekent een stijging met 80 procent tegenover het jaar voordien.

ComScore telde daarbij 35,7 miljoen Europese mobiele gebruikers van sociale netwerken. "Ook daar kent het dagelijkse bezoek een toename," merken de onderzoekers nog op. "In totaal blijken de sociale netwerken 17,9 miljoen dagelijkse mobiele bezoekers te kennen. Dat betekent een stijging met 94 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar." Facebook blijft ook bij de mobiele bezoekers zowel in de Verenigde Staten (50,9 procent) als in Europa (31 procent) het populairste sociale netwerk. Twitter volgt op de tweede plaats met respectievelijk 12,5 procent en 7,4 procent.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home