Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Friday, November 11, 2011

Eén op tien YouTube-downloads naar mobiele platformen

Ruim 10 procent van de video-downloads op YouTube gebeurt inmiddels met mobiele apparaten. Dat heeft Francisco Varela, directeur platform-partnerships bij YouTube, gezegd. Hij voegde er aan toe dat ook het mobiele uploaden van content een bijzonder grote groei kent. Elke minuut zouden mobiele gebruikers meer dan twee uur videocontent op YouTube opladen. Volgens Google, het moederbedrijf van Google, heeft het aantal YouTube-streams op mobiele apparaten op zes maand tijd een verdubbeling gekend.

Er wordt opgemerkt dat er tijdens de maand september meer dan 400 miljoen mobiele video's per dag werden bekeken. Tijdens de maand maart werden ongeveer 200 miljoen mobiele video's per dag geregistreerd. "Het publiek wil ook onderweg dezelfde mobiele content kunnen consumeren als thuis op de computer het geval zou zijn," merkt het webmagazine BizReport op. "Dezelfde trends worden ook opgemerkt in andere mobiele categorieën, zoals retail, transport en toerisme."

"Uit een onderzoek van IDC is gebleken dat het mobiele internet door zijn groeiende populariteit tegen het midden van het decennium belangrijker zal zijn geworden dan het vaste internet," merkt BizReport nog op. "Naarmate meer mensen de mogelijkheden van de smartphones zullen benutten, zal het gebruik van de traditionele computer stagneren, terwijl het mobiel internet-gebruik gemiddeld met 16,6 procent per jaar zal groeien. Daardoor zal volgens IDC het internet een totaal andere wereld worden."

Labels: , , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home