Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Saturday, November 12, 2011

Britten voorloper op het gebied van mobiel shoppen

Het Britse klantenbestand van eBay maakt meer gebruik van mobiele platformen dan in de andere Europese landen. Dat zegt Angus McCarey, retaildirecteur bij de Britse divisie van de veilingsite. McCarey voegt er aan toe dat internet-shopping er jaren over heeft gedaan om bij de brede bevolking ingang te vinden, maar mobiele commerce zal dat volgens hem in minder dan de helft van de tijd bewerkstelligen. In Groot-Brittanniƫ wordt volgens McCarey gewag gemaakt van een echte recordgroei. De resultaten stevenen volgens hem af op een groei met driecijferige getallen.

"Volgens Angus McCarey kopen mannen op eBay twee keer zo vaak dan vrouwen producten met een smartphone," aldus het webmagazine BizReport. "Bovendien blijken de consumenten zich niet te laten beperken door de kostprijs van de producten. Ook producten uit de hoogste prijsklassen worden mobiel op eBay gekocht. McCarey heeft het daarbij onder meer over de verkoop van een Bentley Continental van 78.000 dollar. Maar ook Ferrari's en villa in het zuiden van Frankrijk werden al mobiel gekocht."

"Mobiel shoppen is stilaan een mature markt aan het worden," voert McCarey aan. "Retailers die op deze trend niet inspelen, dreigen met een belangrijk concurrentienadeel geconfronteerd te worden." Inmiddels zou een kwart van de Britse bevolking een smartphone bezitten. Bij tieners zou de penetratie al bijna 50 procent bedragen. Er wordt aan toegevoegd dat 81 procent van de eigenaars het toestel ook dag en nacht laat opstaan. Op het Britse mobiele platform van eBay wordt elke seconde een product verkocht.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home