Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Saturday, November 12, 2011

India op weg naar vijfentwintig megasteden

De verstedelijking, een groeiende actieve bevolking en de toenemende populariteit van smartphones zijn de belangrijkste megatrends die de Indiase maatschappij het volgende decennium helemaal zullen hertekenen. Dat is de conclusie van een rapport van consulent Frost & Sullivan. Er wordt opgemerkt dat de snel evoluerende Indiase samenleving aan bedrijven bijzonder veel mogelijkheden biedt. Onder meer in de gezondheidssector en satellietlanceringen zou de Indiase economie een grote ontwikkeling kennen.

Op dit ogenblik telt India dertien steden met een bevolking van minstens 8 miljoen mensen en een bruto binnenlandse product van 250 miljard dollar. Tegen het midden van het volgende decennium zullen echter vijfentwintig Indiase steden aan die beschrijven beantwoorden. Er wordt aan toegevoegd dat stedelijke gebieden over twintig jaar ongeveer 38 procent van de Indiase bevolking en 70 procent van het totale binnenlandse product zullen vertegenwoordigen.

Ook wordt er gewezen op de belangrijke toename van de actieve bevolking tussen vijftien en vierenzestig jaar. Die groep zal tegen het einde van dit decennium al met 119 miljoen mensen worden uitgebreid. Dat vertegenwoordigt de grootste groei van de hele wereld. Dat zal volgens het rapport leiden tot een steeds meer geconnecteerde Indiase maatschappij. Tegen het einde van dit decennium zouden volgens Frost & Sullivan in India ongeveer 1,5 miljard geconnecteerde apparaten actief zijn.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home