Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Saturday, November 12, 2011

Waterverwarming op zonne-energie levert 50 procent behoefte

Gezinnen kunnen ongeveer de helft van hun warmwater-behoefte invullen met zonne-energie. Dat is de conclusie van een onderzoek van de Britse Energy Saving Trust. Er wordt opgemerkt dat het onderzoek een mediaan van 39 procent laat optekenen, maar bij de beste centrales voor zonnewarmte stijgt dat tot 60 procent. Bij de slechtste centrales wordt daarentegen slechts 9 procent van de behoefte gerealiseerd. De prestaties van de installaties hangen volgens het rapport vooral af van de isolatie van de warmwatertank en pijpleidingen.

"Het onderzoek heeft aangetoond dat de warmwater-voorziening door zonne-energie realiseerbaar is," merkt Jaryn Bradford, technisch manager bij de Energy Saving Trust, op. Het aantal installaties is in Groot-Brittannië het voorbije jaar met 18,1 procent gestegen. Dat is meer dan het Europese gemiddelde, waar een groei met 13,1 procent werd opgetekend. Er wordt wel toegegeven dat er in Groot-Brittannië van een lage basis werd vertrokken. Op dit ogenblik zouden er in Groot-Brittannië 140.000 woningen het systeem hebben geïnstalleerd.

Het onderzoek toont volgens Juliet Davenport, chief executive van het bedrijf Good Energy, aan dat waterverwarming op basis van zonne-energie belangrijke voordelen kan opleveren, op voorwaarde dat de systemen correct zijn geïnstalleerd en de gebruiker besef op welke manier het maximum rendement kan worden gehaald. Het systeem is volgens haar een efficiënte manier om de afhankelijkheid van geïmporteerde energie af te bouwen, kosten te besparen en de emissies terug te schroeven.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home