Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Saturday, November 12, 2011

Innoverende bedrijven creëren meerwaarde voor zichzelf

Bedrijven kunnen met onderzoek en innovatie een meerwaarde voor zichzelf creëren. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Brigham Young University en de businessschool Insead. Opgemerkt wordt dat deze bedrijven een belangrijk verschil laten optekenen tussen hun beurswaarde en de winst die door de productportfolio wordt gecreëerd. Bedrijven die daarbij een surplus aan beurswaarde laten optekenen, genieten volgens de onderzoekers het vertrouwen van de investeerders in een toekomstige groei die door innovatie wordt gedreven.

In de rangschikking eindigt het Amerikaanse bedrijf Salesforce, aanbieder van zakelijke software, op de eerste plaats. Uit de analyse bleek dat de aandelenkoers van Salesforce 75 procent hoger lag dan volgens de cashflow zou mogen worden verwacht. Het bedrijf realiseerde de voorbije vijf jaar een gemiddelde omzetgroei van 39,5 procent. De winst kende een jaarlijkse groei met 78,7 procent. Marc Benioff, chief executive van Salesforce, zegt dat het bedrijf het succes van Facebook wil overdoen op de zakelijke markt.

Op de tweede plaats staat online retailer Amazon met een score van 58,7 procent. Het medische bedrijf Invasive Surgical, ontwikkelaar van robotica voor de medische sector, eindigde met een score van 57,6 procent op de derde plaats. De top vijf wordt rond gemaakt door het Chinese internetbedrijf Tencent (52,3 procent) en het technologieconcern Apple (48,2 procent). De top tien bestaat verder uit Hindustan Unilever, Google, Natura Cosmeticos, Bharat Heavy Electricals en Monsanto.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home