Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Thursday, November 03, 2011

Negen uur slaap minimum voor goede schoolprestaties

Er is bij kinderen van zes en zeven jaar een duidelijke relatie tussen slaapgewoonten en schoolprestaties. Dat is de conclusie van een onderzoek aan de Universitat Autonoma de Barcelona en de Universitat Ramon Llull. De Spaanse onderzoekers stellen dat de schoolprestaties beginnen achteruit te gaan wanneer jonge kinderen minder dan negen uur slapen, laat naar bed gaan of geen vaste bedtijd hebben. Vooral algemene vaardigheden, zoals communicatie en methodologie, zouden het zwaarst worden getroffen.

"De meeste kinderen slapen minder dan is aangewezen voor hun intellectuele ontwikkeling," merkt onderzoeksleider Ramon Cladellas op. "Het probleem is dat een gebrek aan slaap niet kan worden gerecupereerd." De onderzoekers stellen dat kinderen bijna acht uur slapen, maar voegen er aan toe dat 69 procent minstens drie keer per week slechts na negen uur 's avonds naar huis terugkeert of minstens vier keer per week pas na elf uur 's avonds gaat slapen.

Een gebrek aan slaap heeft volgens de onderzoekers minder impact op cognitieve mogelijkheden, zoals geheugen, leerprocessen en motivatie. Deze mogelijkheden zouden vooral problemen ondervinden van onregelmatige slaappatronen. De onderzoekers merken op dat er veel aandacht wordt besteed aan de impact van televisie, computers en videogames op jongeren, maar evenveel bekommernis zou er volgens hen moeten worden besteed aan de slaapgewoonten van deze leeftijdsgroepen.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home