Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Wednesday, November 02, 2011

Israël voorbeeld op gebied medicinaal gebruik marihuana

Vele regeringen zouden een voorbeeld moeten nemen aan het progressieve beleid van de Israëlische overheid ten opzichte van het therapeutische gebruik van marihuana. Dat heeft televisie-persoonlijkheid en patiënten-activist Montel Williams gezegd. In vergelijking met Israël staan de Verenigde Staten volgens Williams, die aan multiple sclerose lijdt, op het gebied van marihuana nog in de middeleeuwen. Hij voegde er aan toe dat Israël aan de top staat in het onderzoek naar de mogelijkheden die de plant op geneeskundig vlak heeft.

Bij Montel Williams werd twaalf jaar geleden multiple sclerose vastgesteld. Sindsdien is hij een uitgesproken verdediger geworden van het gebruik van medicinale marihuana voor de bestrijding van pijnen. Hij zegt verrast te zijn door de progressieve opstelling van de Israëlische overheid over het gebruik van medicinale marihuana. "Marihuana is niet geschikt voor elke ziekte, maar het heeft geen zin om het gebruik te verbieden wanneer de patiënt daar mee geholpen kan worden," stipt Williams aan tegenover het persbureau Associated Press.

"Marihuana is in veel gevallen minder schadelijk dan andere middelen," merkt Itay Goor-Aryeh, hoofd van de divisie pijnbestrijding in het Sheba Medical Center. "Patiënten die geen toegang hebben tot marihuana moeten immers gebruik maken van geneesmiddelen op basis van morfine of andere schadelijke producten." In zestien Amerikaanse staten is medicinale marihuana toegelaten, maar volgens critici zijn die centra niet meer dan dekmantels voor drugtrafiek.

Gebruikers van marihuana zullen volgens Williams echter niet door het administratieve proces willen gaan om de drugs te verkrijgen. "Het product is immers op bijna elke straathoek te krijgen," merkt hij op. Hij voegt er aan toe dat marihuana van bij het begin onterecht in een slecht daglicht is gesteld. Hij zegt te hopen dat het middel ooit een legaal voorgeschreven geneesmiddel zal kunnen worden.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home