Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Tuesday, November 01, 2011

Opnieuw recordaantal eeuwelingen in Japan

Het aantal eeuwelingen heeft in Japan voor het eenenveertigste jaar op rij een nieuw record gevestigd. Dat blijkt uit cijfers van de Japanse overheid. In totaal telt Japan op dit ogenblik 47.700 eeuwelingen. De groep bestaat voor 87 procent uit vrouwen. Tegenover vorig jaar zijn er volgens de Japanse overheid meer dan 3.300 eeuwelingen bijgekomen. Japan telt met Jirouemon Kimura volgens Guinness World Records de oudste mens van de wereld. Kimura is 114 jaar oud. Ook de oudste vrouw van Japan is 114 jaar.

Japan telt op dit ogenblik 37 eeuwelingen per honderdduizend inwoners. Een vertegenwoordiger van de Japanse regering merkte op dat het onderzoek dit jaar strikter werd gevoerd, nadat was gebleken dat familieleden de dood van sommige ouderen soms gedurende decennia hadden verzwegen om pensioenen te kunnen blijven trekken. Er wordt wel opgemerkt dat in de lijst nog wel een aantal onbekende slachtoffers van de overstromingen en aardbeving van maart dit jaar zou kunnen vermelden.

Een groot gedeelte van de slachtoffers van de natuurramp waren ouderen. Japan heeft op dit ogenblik een bevolking van 128 miljoen mensen. Meer dan 20 procent daarvan is ouder dan vijfenzestig jaar. Dat is één van de hoogste proporties van de hele wereld. Naast zijn oudere bevolkingsgroep wordt Japan ook geconfronteerd met één van de laagste geboortecijfers van de wereld. Vele jongeren zien immers af van het stichten van een gezin, dat vaak als een belemmering voor hun rijkdom, levensstijl en carrière wordt bestempeld.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home